Az EMVA Irányító Hatóság Közleménye az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes támogatásokhoz kapcsolódó monitoring adatszolgáltatási kötelezettségre vonatkozóan

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról és az 1698/2005/EK tanácsi rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló az Európai Parlament és a Tanács 1305/2013/EU rendeletének VII. címe rendelkezik a monitoring – és értékelési rendszer létrehozásáról. A rendszer célja, hogy pontos adatok álljanak rendelkezésre a vidékfejlesztési politika terén elért eredmények bemutatásához, a vidékfejlesztési politikai beavatkozások hatásainak, eredményességének értékelésére, hozzájáruljon a vidékfejlesztés célzottabb támogatásához és a közös tanulási folyamatokhoz. A fenti célok megvalósítása érdekében a vidékfejlesztési intézkedések keretében nyújtott támogatások kedvezményezettjei kötelesek az irányító hatóság részére valamennyi olyan - különösen a meghatározott célkitűzések és prioritások elérésére vonatkozó - információt eljuttatni, melyek szükségesek a programok monitoringjához és értékeléséhez.

Az EMVA Irányító Hatóság tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 180. § (1) bekezdése értelmében a Vidékfejlesztési Program (továbbiakban: VP) egyes felhívásaihoz kapcsolódó monitoring adatszolgáltatási kötelezettséget a záró kifizetési igénylés keretében illetve a projektmegvalósítást követő fenntartási időszakban szükséges teljesíteni.

A záró kifizetési igénylés benyújtásával a projekt megvalósulását követően szakmai beszámoló keretében kell beszámolni a projekt szakmai megvalósításáról, a támogatási kérelemben vállaltak teljesítéséről.

A projektmegvalósítást követő fenntartási időszakban évente, fenntartási jelentés benyújtásával teljesíthető az adatszolgáltatás.

A záró kifizetési igénylés illetve a fenntartási jelentés keretében adatszolgáltatási kötelezettséggel érintett adatok pontos leírására az Irányító Hatóság 2017. I. negyedévében monitoring tájékoztatót jelentet meg a www.palyazat.gov.hu oldalon valamennyi érintett felhíváshoz kapcsolódóan.

A 2007-2013 programozási időszakhoz kapcsolódó Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) támogatásban részesült ügyfelek számára a monitoring adatszolgáltatási kötelezettség szabályai nem változtak!
Content Management Powered by CuteNews

Archív hírek