Tájékoztatás a LEADER pályázatok benyújtásával kapcsolatosan

2011. augusztus 04.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet, valamint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának 99/2011. (VIII.2.) számú közleménye alapján a LEADER jogcímekre két lépésben, 2011. szeptember 30 – október 31. között lesz lehetőség pályázatok benyújtására.

A LEADER pályázat benyújtása két lépésből áll:

1. A projekt adatlap benyújtása (2011. július 30. - szeptember 29.)

A LEADER pályázat benyújtásához előzetesen a projektre vonatkozó elképzelés és a projekt megvalósítási helyének ismerete szükséges. A sikeres pályázat kidolgozásának első lépése az Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület LEADER célterületeinek, a kapcsolódó LEADER kritériumoknak, valamint a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiának (HVS) megismerése.

A Leader célterületek, valamint a Leader kritériumok az alábbi linken elérhetőek:

http://www.also-tiszavidek.hu/site.php?id=42

A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia az alábbi linken elérhető:

http://www.also-tiszavidek.hu/site.php?id=33

Ezek alapján kell megfogalmazni a projekt javaslatot, amelyet a pályázónak a Projekt adatlap formanyomtatványon előzetesen be kell nyújtania az Egyesületünkhöz legkésőbb 2011. szeptember 29.-ig, melyet a LEADER HACS Helyi Bíráló Bizottsága (HBB) a HVS-nek és a LEADER kritériumoknak való megfelelés szempontjából vizsgál.

A projekt adatlap az alábbi linken elérhető:

http://www.also-tiszavidek.hu/site.php?id=42

A HBB döntést hoz arról, hogy a HVS-hez illeszkedőnek tartja-e a projektötletet, vagy sem. Amennyiben az előzetesen kihirdetett szempontrendszer alapján megállapítja az illeszkedést, úgy támogató nyilatkozatot ad ki, amennyiben nem tartja illeszkedőnek, úgy elutasító nyilatkozatot ad a pályázónak. A projekt javaslat elkészítése során figyelemmel kell lenni a LEADER HACS célterületével kapcsolatban meghatározott LEADER kritériumokra. A LEADER kritériumok teljesítése alapfeltétele a pályázat későbbi benyújtásának.

A HBB támogató nyilatkozatával rendelkező projekt javaslatokra 2011. szeptember 30. – október 31. között lehet pályázatot benyújtani, ennek hiányában, illetve elutasító HBB nyilatkozat esetében a pályázat benyújtása érvénytelen.

2. A LEADER pályázat benyújtása (2011. szeptember 30.- október 31.)

A pályázatokat 2011. szeptember 30. és október 31. között kizárólag elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül az MVH által rendszeresített és az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) a későbbiekben közzétett formanyomtatványon, valamint az Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület által rendszeresített formanyomtatványon lehet benyújtani.

Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület által rendszeresített formanyomtatványok az alábbi linken érhetők el:

http://www.also-tiszavidek.hu/site.php?id=43

 

A pályázathoz csatolandó dokumentumokat szkennelt formában kell csatolni a pályázathoz. Kizárólag olyan pályázat fogadható el, amelyhez rendelkezésre áll a HBB támogató nyilatkozata, amelyet benyújtáskor mellékletként be kell csatolnia a pályázónak. A pályázat benyújtása kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül lehetséges. Az ügyfél a pályázat benyújtásához igénybe veheti a LEADER HACS munkaszervezetét technikai közreműködőként, azonban ezt legkésőbb a pályázat benyújtására rendelkezésre álló időszak első napját megelőző 20. napig, azaz szeptember 10-ig írásban köteles jelezni a munkaszervezet felé.

Content Management Powered by CuteNews

Archív hírek