Iránymutatás a HBB által kibocsátott HBB projekt adatlap adattartalmának és a benyújtott pályázat adattartalmának összhangjáról
A LEADER Helyi Akciócsoportok által létrehozott Helyi Bíráló Bizottságok feladata a beérkező projektjavaslatok értékelése volt az adott LEADER HACS-nak az adott célterülethez a LEADER HACS Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája alapján meghatározott LEADER kritériumokhoz való illeszkedésük tekintetében. Amennyiben a HBB azt a döntést hozta, hogy támogatja a projekt javaslatot, abban az esetben támogató nyilatkozatot állított ki. A HBB tehát csak és kizárólag a projekt javaslat LEADER kritériumokhoz való illeszkedéséről döntött. Tekintettel arra, hogy a projekt adatlapon szereplő információk a tervezett projekt javaslatot mutatják be becslések alapulnak és pontosan kidolgozott tervek nélkül kerültek benyújtásra, így kötelező adattartalmuk a későbbi pályázatban szereplő pénzügyi, műszaki, megvalósítási helyszínre, továbbá a tervezett projekt címére vonatkozóan nincs.

A HBB nyilatkozat a pályázat kötelező melléklete, nem hiánypótoltatható, meglétét a pályázat értékelésénél vizsgálni kell. A HBB nyilatkozat nem átruházható, ennek értelmében az ügyfél személye nem változhat.

Az ügyfél által a HBB részére benyújtott projekt javaslat tartalma meg kell, hogy feleljen a benyújtott pályázat tartalmának, a benyújtott pályázat esetében ezt a tartalmi egyezést kell vizsgálni.

A projekt támogathatóságát - amennyiben a tartalma összhangban van a projekt javaslat tartalmi leírásával - a 76/2011. (VII.29) VM rendeletben, valamint a célterületben rögzített pályázati kritériumok döntik el, amelyek megismerhetősége minden tekintetben az ügyfelek rendelkezésére állt.

A HBB adatlapon lévő információk közül nem jelent kötelezettséget, így elutasítási alapot sem:
- a tervezett igényelt összeg becsült összegének feltüntetése;
- a tervezett megvalósítási hely megjelölése;
- a tervezett műszaki adatok/tevékenységek leírása;
- a tervezett elszámolható költségek;
- a tervezett projekt címének változása.

Az ügyfélnek fel nem róható hiba, nem kizáró ok a célterület kódjának nem megfelelő feltüntetése (ugyanazon célterület korábbi kódjának szerepeltetése), tekintettel arra, hogy a célterületek módosítása több alkalommal megtörtént. A célterületnek ettől függetlenül egyértelműen beazonosíthatónak kell lennie úgy, hogy a feltüntetett kód visszakeresésre kerül az IIER-ben.

A projekt adatlapon feltüntetett hibás regisztrációs szám nyilvánvaló hibaként, adategyeztetéssel javítható, kizárást nem von maga után.

Content Management Powered by CuteNews

Archív hírek